• Senapsgriljerad julskinksmacka

  Är inte senapsgriljeringen det godaste på julskinkan? För oss som älskar griljering med en riktigt god senap, kan vi inte få nog av det goda. Det är en lysande idé att göra en julskinksmacka där brödet först griljeras innan vi lägger på julskinkan och resten.

  Läs mer: Senapsgriljerad julskinksmacka
 • Saltrostade pumpafrön

  Saltrostade pumpafrön är mycket gott som ett snack eller som tillbehör till rätter du önskar lite crunch. Toppa t ex mackan, salladen eller soppan.

  Läs mer: Saltrostade pumpafrön
 • Krispig fläsksida

  Vad slår en saftig fläsksida med knaprig svål? Detta är en rätt som passar året runt med olika tillbehör.

  Läs mer: Krispig fläsksida
 • Sommartomat

  En god sommarförrätt, lätt att förbereda i god tid innan den skall ätas. Snabb att iordningställa vid servering. Rättens fulla potential avgörs av val av ingredienser och framförallt temperaturen på tomat och sås, som gör sig bäst i sommarvarm rumstemperatur.

  Läs mer: Sommartomat
 • Senap och Oktoberfest

  Ingen oktoberfest utan korv och ingen korv utan en god senap. Skeppsholms Korvsenap som är grov, söt och kryddig med bra syra, passar riktigt bra till de goda rätterna vi dukar fram till den klassiska sydtyska festen i oktober.

  Läs mer: Senap och Oktoberfest
 • Potatissallad i härlig dressing

  Potatissallad kan vi servera traditionellt i dressing eller göra den krämig med majonnäs eller mejeriprodukt. Det här receptet är den traditionella varianten med fin syra från senap, kapris och vinäger som gifter sig bra med salt och kraftigare mat som vi gärna sätter fram till jul eller oktoberfesten.

  Läs mer: Potatissallad i härlig dressing