Historia

Ända sedan barnsben har jag älskat mat. Jag uppskattar fina råvaror. Väldigt många minnen förknippar jag med smak och doft av något jag ätit – den pinfärska strömmingen som mamma köpte i hamnen, de nybakade kakorna och bullarna i mina morföräldrars kök eller de egenplockade bären från trädgården. I mitt yrke får jag varje dag chansen att lämna smakminnen hos mina gäster och det ser jag som den självklara, stora och roliga utmaningen.

Min kockkarriär började för många år sedan i Schweiz för att sedan fortsätta i Stockholm. Jag arbetade som köksmästare på några av stadens bästa krogar såsom Sturehof, Hotel Rival och Hotel Skeppsholmen, vilka alla har stark koppling till svenska mattraditioner och råvaror.

Jag har en stor passion till mitt yrke och speciellt till hantverket att förädla till synes enkla råvaror till fantastiska rätter. Det var det som fick mig att en sen kväll åka till mitt dåvarande kök på Hotel Skeppsholmen med målet att ta fram den perfekta senapen.

Med skånska senapsfrön, socker, kryddor och traditionell ättika la jag grunden för den kryddstarka och vispade senapen och efter en tids experimenterande var jag mycket nöjd med  resultatet – den perfekta senapen.

Skeppsholmen är inte bara platsen där senapen skapades utan även en pärla i Stockholm, en grön oas full av historia och tradition som ligger varmt om mitt hjärta.

Namnet Skeppsholms Senap var därför givet.