Oktoberfest och senap hör ihop

Senap är det självklara tillbehöret

Ingen oktoberfest utan korv och ingen korv utan en god senap. Skeppsholms Korvsenap som är grov, söt och kryddig med bra syra, passar riktigt bra till de goda rätterna vi dukar fram till den klassiska sydtyska festen i oktober.

Oktoberfestens rätter

Klassiska bayerska rätter på Oktoberfesten är till exempel kringlor, Bretzel (på bayerska) eller Pretzel som de vanligtvis kallas. Dessa goda kringlor doppar vi i senap eller Obazda (ost/smörblandning) och serverar till de typiska korvarna, fläsklägg (Haxe), surkål i olika fomer, ibland som en varm korvsallad. Allt sköljs såklart ner med enorma mängder bayersk oktoberfestöl i ölstugorna.

Recept på oktoberfestens rätter

Traditionellt bakar vi Bretzel eller Pretzel med kaustiksoda så det kräver stor försiktighet med handskar och skyddsglasögon. Om du kan se förbi den lilla utmaningen är de både lätta och roliga att baka.

Potatissallad är inte en klassisk servering men det smakar supergott till korven, kringlorna och senapen.

En kul variant att testa av surkål är friterade surkålsbollar som serveras som snacks till öl.

Vi bjuder gärna också på en Krispig fläsksida som ett alternativ till fläsklägg.